De_Grolsch_VesteDe Grolsch Veste är FC Twente’s officiella statium och den ägs av klubben. Den gick tidigare under namnet Arke Stadion och ligger nära University of Twente mellan citycentrumen Enschede och Hengelo. Maxkapaciteten för publik beräknas vara 30 205 och till skillnad från många andra arenor har de så ofta som möjligt försökt undvika onödiga staket och räcken vilket ger det ett mycket mer öppet intryck.

Innan De Grolsch Veste togs i bruk använde klubben det gamla Diekman Stadion som sin hemmaplan fram tills 22’a Mars 1998. Från början var planen att expandera och renovera den gamla stadion men med deras växande fanbas samt argumentet att Diekman Stadion inte låg lokalt nog s åbeslutades det istället att bygga en helt ny arena för laget. Den gamla arenan följde inte heller FIFA’s stadgar angående läktarplacering, vilket var den sista spiken i kistan för beslutet.

Kostnaden för byggnationen av den nya arenan uppskattades till ca 16 miljoner Euro och den tog 14 månader att slutföra efter det att dess grund lagts den 31’a Januari 1997. Byggnaden designades modulärt, så att de lätt kunde expandera senare när deras budget inte var lika liten utan att behöva riva ner väggar och läktare i onödan.

Den första matchen spelades den 10’e Maj 1998 och var passande nog en hemmavinst mot PSV i Eredivisie.

De Grolsch Veste hade från början bara plats för 13 500 åskådare vilket till och med fick sänkas till 13 250. Efter 2008-09’s säsong expanderade de dock vilket gav dem 24 000 platser och efter ytterligare en expansion gjord 2011 så blev antalet dagens kapacitet på 30 205.