Med så många fans finns det såklart lika många historier om varför och hur man hittat hit till just vår sida. Vi kan såklart inte tala för alla våra läsare, men vi kan berätta om historien bakom sidan och dess två grundare. I båda fallen handlar det om en holländare som flyttat till Sverige och tagit kärleken till laget med sig och inte kunnat lägga denna åt sidan trots att det nu finns flera länder dem emellan. Men kärleken till sporten vet inga gränser, och istället för att börja vänsterprassla med något lokalt lag valde de istället att samla ihop den community som fanns för FC Twente i Sverige. Sagt och gjort – 2013 slog TheTukkers.se upp sina digitala dörrar för världen och trots att målgruppen kan tyckas vara nischad för en utomstående så finns det inte mycket som drar samman personer som lite renodlad laganda.

Vår till en början lilla community växte i stadig takt tack vare brinnande dedikation från dess skapare och tidigaste medlemmar och det är makalöst hur snabbt ett nätverk kan växa trots att vi på PR-fronten tidigt helt förlitade oss på kompistips. Man kan ju så här i efterhand se det som att vi Tukkers-fans helt enkelt har mycket vänner och det är kanske därför vi är så tätt sammansvetsade.

Så nu har vi snackat mycket om hur TheTukkers.se skapades, men vilka är det som står bakom det? Sidans urfäder är som tidigare nämnt två till antalet och härstammar båda från FC Twente’s hemland.

 

Grundarna

Stephan-AckermanStephan Ackerman

Då jag både är född och uppväxt i FC Twente’s hemstad Enschede i en fotbollsfanatisk familj var det svårt att inte bygga upp ett intresse för både sporten och laget. Efter att ha studsat mellan flertalet fanklubbar i hemlandet gjorde jag själv ett mål i livet när jag träffade min bättre hälft under en semester i Sverige. Efter några års geografiskt knepigt dejtande beslutade vi oss för att det blev enklast för mig att flytta. Nu har det gått tio år sedan dess och jag ångrar inte mitt beslut för en enda sekund, men jag saknar såklart favoritlaget. Lyckligtvis befinner vi oss i informationsåldern och med både internet och sociala medier så förlorar man aldrig kontakten och det var denna filosofi som låg bakom grundandet av TheTukkers.se.

 

 

Theo-KohnTheo Kohn

Jag kommer aldrig hävda att jag har lika starka band med FC Twente som Stephan – han växte praktiskt upp i deras ombytesrum. Ändock har jag följt laget sedan barnsben i både vått och torrt och har inga planer på att sluta inom den närmaste framtiden. Även jag är från Nederländerna, men jag kommer från Amsterdam, men till skillnad från min kompanjon flyttade jag inte till Sverige av kärleken, utan för jobbmöjligheterna. Med webbutveckling som min valda bransch fanns det inte mycket utrymme för mina gamla intressen, men när jag träffade Stephan och han presenterade sin idé om en hemsida så tändes den gamla gnistan igen. Där han hade drivet hade jag kunskapen för att få allt att funka och jag tror dagens hemsida är mer en nog med bevis för vilket radarpar vi är när det kommer till vår dedikation till Tukkers.